Recept: Vegansk Flygande Jacob

Flygande Jacob har jag bara ätit ett fåtal gånger i mitt liv, då som vegetarisk på min gymnasieskola där det var väldigt mycket gräddig husmanskost på menyn. Jag minns den som en god maträtt, och häromveckan fick jag för mig att jag vill prova göra den - vegansk naturligtvis! När jag läste recept på Flygande Jacob insåg jag också att det ju verkar hur lätt som helst att tillaga. Mat ska gärna vara enkel att laga och smaka riktigt gott, tycker jag. Det är den bästa kombinationen!
 
 
Vegansk Flygande Jacob 
 
280 g (1 pkt) Oumph The Chunk (går säkert bra med andra vegobitar också!)
3 dl Oatly iMat eller annan "matlagningsgrädde"
2 dl Alpro vispbar grädde eller annan "vispgrädde"
2 dl chilisås
1,5 dl jordnötter
3  st skivade bananer
Örtsalt och peppar
 
Ris som tillbehör
 
Sätt på riset så är det klart samtidigt som det andra. Sätt på ugnen på 225 grader. Stek vegobitarna tills de är gyllenbruna. Blanda såsen i en liten bunke - oatly, grädde, chilisås och kryddor.
Lägg vegobitarna i en ugnsfast form och lägg bananskivorna över. Häll på såsen och strö över jordnötterna. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Hur enkelt som helst! 
 
 
 
 
Tror bestämt att detta är en ny favorit för mig. Det var riktigt gott, lätt och snabbt att laga och känns sådär extra lyxigt på något vis. Perfekt mat till festen, kanske?
 
/Sunniva