Recept: Kikärtspastej

Jag älskar hemgjorda röror och pastejer. De är lätta att göra, passar som tillbehör till en mängd olika maträtter, passar som pålägg på mackan och de innehåller inte massa konstiga tillsatser. Perfekt att ha i kylen, helt enkelt.
Jag brukar använda några standardingredienser (kikärter, lite vätska, örtsalt och citronpeppar), för att sedan variera smaksättning och kryddning. Idag smaksatte jag med timjan efter önskemål från min sambo.
Kikärtspastej
Färdigkokta kikärtor (blir saftigare än de man kokar själv)
Lite vätska t.ex. oalty imat, vatten, olivolja
Östsalt och citronpeppar
Timjan
Mixa kikärterna och vätskan till en slät röra. Jag använder stavmixer. Obs! Ta bara en liten, liten skvätt vätska till att börja med. Tillsätt vätska efterhand om du vill ha lösare konsistens.
Blanda ner alla kryddor. Några droppar citronsaft är också gott att ha i.
Förvara i t.ex. en glasburk. Håller i upp till en vecka i kylskåp.
Självklart funkar det lika bra att göra röra på andra bönor. Det är bara att mixa, krydda och smaka av.

Jättegott som pålägg på mackan!
/Sunniva