Recept: Tofu Stroganoff

Denna rätt är enkel och ganska snabb att slänga ihop. Givetvis funkar receptet lika bra med vegokorv, så att det blir "vanlig" korv stroganoff. 
Idag använde jag Kung Markattas marinerade tofu men det går bra med naturell också, alternativt att marinera själv. Som ris använde jag svart thairis. Det tar lite längre tid att koka men är, enligt vad jag hört, nyttigare än vanligt vitt ris. Gott smakar det i alla fall. :)
 
Tofu Stroganoff
 
1 pkt tofu (alt. vegokorv)
1 lök, röd eller gul
ca 2 msk tomatpuré
en liten skvätt soja
2-3 dl havregrädde (eller annan grädde)
salt, örtsalt, peppar, lite persilja
 
Dela tofun i bitar. Hacka löken. Stek detta i ojla alt. fräs i vatten. Jag brukar fräsa i vatten och då häller jag i lite vatten i botten och efterhand som det ångar bort fyller jag på med lite nytt vatten. 
Tillsätt tomatpuré, grädde och kryddor. Koka några minuter så att allt blir genomvarmt. 
Servera med till exempel ris och grönsaker.
 
Frästa grönsaker
 
Skiva olika grönsaker i lagom bitar. Fräs i vatten tills de är lagom mjuka, häll på lite olja och stek några minuter tills allt vatten ångat bort så att grönsakerna inte blir vattniga. Det går givetvis att steka grönsakerna i olja från början, med då tar det brtydligt längre tid för grönsakerna att bli mjuka och de får en lite krispigare textur.
Strö över valfria kryddor - idag tog jag örtsalt, citronpeppar och basilika - och bladna runt. Klart!
 
Smaklig måltid!
 
/Sunniva

Kommentera här: