Recept: Varm pastasallad med marinerad tofu

Min lunch idag bestod av denna smarriga och energirika mat. I vanliga fall brukar jag äta pastan och grönsakerna utan tofu, men idag kände jag för att lyxa till det lite extra.

Varm pastasallad
Lagom mängd pasta
Olika grönsaker av valfritt slag. Gärna färgglada så blir det roligare att äta. :) Idag hade jag rödlök, vitkål, paprika och sockerärter.
Havregrädde eller något annat krämigt
Kryddor, t.ex. örtsalt, svartpeppar, chilipeppar, gärna lite färska örter
(Känner att det blev ett väldigt diffust recept detta, haha...)
Koka pastan. Den får gärna vara lite al dente. Fräs grönsakerna i lite vatten tills de är mjuka. Fyll på vatten efterhand som det ångar bort, så att grönsakerna inte bränns. Blanda alltsammans med havregrädden och kryddorna.

Marinerad tofu
Egentligen vet jag inte riktigt hur man marinerar "korrekt". Har aldrig kollat upp något recept på detta, men såhär brukar jag göra:
Tofu
Soja
Balsamvinäger
Olivolja
Kryddor, idag använde jag chili, spiskummin, svartpeppar och paprika
Skär tofun i bitar. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Egentligen är det bäst att låta tofubitarna ta åt sig av marinaden en bra stund i en plastpåse som man försluter. På så vis är det lättare att fördela marinaden jämt på alla tofubitar. Idag var det dock för sent påkommet av mig att jag skulle marinera tofu, så då blandade jag bara ihop allt, slängde i stekpannan direkt och stekte på medelhög värme tills vätskan avdunstat och tofun tagit åt sig all smak. Det funkade också fint!

Smaklig måltid!
/Sunniva