5 tips för att förbli vegan

Många människor verkar tycka att vegan är någonting bra att vara, och en del provar själva. Men det är lätt att falla tillbaka på gamla vanor, så här är 5 tips till dig som vill hålla dig vegan:
 
1. Ät tillräckligt mycket - och bra - mat som ger energi och levnadsglädje. Det är viktigt att du känner dig mätt och glad! 

2. Läs på om lantbruk, kött- mjölk och äggindustrin. Oavsett om du är köttätare eller vegetarian så är det samma industri du stöttar. Nästa steg är att lära dig om t.ex. läder- och pälsindustrin. När du börjar tänka som en vegan så kommer frågor och funderingar att dyka upp i huvudet. Ta tillfället i akt och läs på ordentligt!
 
3. Hitta veganska craving-foods (pizza, hamburgare, glass, godis o.s.v.) att ta till när andan verkligen faller in.
 
4. Ät ungefär samma som du brukar fast den veganska motsvarigheten, i alla fall till en början. Brukar du äta ostmackor och scrabled egg till frukost så ersätt detta med mackor med veganost och scrambled tofu istället för att försöka dig på gröna smoothies och sallader det första du gör. Omställningen kan bli för stor.
 
5. Träffa och lär känna "lantbruksdjur". Gör kopplingen att dessa djur har lika mycket kärlek i sig och lika mycket vilja att leva som hästar, hundar och katter. Om du någon gång blir sugen på ost, kött eller annat från djurriket så minns dessa vackra djur!
 
Lycka till med det fortsatta veganandet! 
 
/Sunniva

Kommentera här: