Recept: Vegansk morotssoppa med kokosmjölk

När en hör ordet morotssoppa så jublar en kanske inte som första reaktion. Men denna soppa var så god så jag skulle kunna äta denna och ingen annat i minst en månad i sträck! Den är dessutom lättlagad, supernyttig med kokosmjölk och ingefära, och budgetvänlig med sina morötter. Bättre kan det knappast bli.
 
 
Vegansk morotssoppa med kokosmjölk serverad med pasta, tofu och några hemodlade ärtskott
 
5 stora morötter
1 gul lök
Lite vitkål
1 burk kokosmjölk
En skvätt havregrädde
Örtsalt, svartpeppar, ingefära, chili, paprika
 
Skala och hacka löken, morötterna och vitkålen i bitar. Fräs löken tills den blir mjuk. Tillsätt sedan morötter, vitkål, örtsalt, kokosmjölk och ev. lite vatten så att vätskan precis täcker grönsakerna. Koka upp och låt koka tills allt är genommjukt. Mixa soppan slät, tillsätt havregrädden och kryddorna och låt koka några minuter till. Smaka av och justera kryddningen om det behövs! Om du tycker soppan är för tjock kan du även tunna ut den med vatten, men se till att ta lite i taget!
 
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. I vissa recept ska pastan koka med soppan, men jag föredrar att koka den för sig för att den inte ska bli blaskig. 
 
Dela tofun i små bitar. Stek den ganska hårt tills bitarna blir gyllenbruna och krispiga. Jag använde naturell tofu som jag bara kryddade med lite örtsalt.
 
Ät och njut för fulla muggar!
 
/Sunniva

Kommentera här: