Lunch i gott sällskap

Idag har Maya varit här och vi har lagat lunch tillsammans! Vi valde ett recept ur Vår Kokbok Vegan som vi tyckte verkade smarrigt och lagom (inte alls) avancerat att laga. Här kommer receptet:
Rotfruktsråkakor med stekt tofu
200 g morot
200 g palsternacka
700 g potatis av fast sort
1 rödlök
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
mjölkfritt margarin
Till servering
270 g tofu marinerad i soja, basilika och vitlök (finns färdigmarinerad att köpa men vi marinerade själva)
Lite grönt
Skala rotfrukter, potatis och lök och riv allt grovt. Blanda i en bunke och krydda med salt och peppar. Låt inte blandningen bli stående, då blir potatisen brun.
Hetta upp lite margarin i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Klicka ut några högar åt gången i stekpannan, ca ½ dl per råkaka, och bred ut så att de blir tunna. Stek till fin färg på båda sidor på svag värme. Vänd dem försiktigt.
Skär tofun i tjocka skivor och stek till fin färg.
Enklare än så här blir det inte att laga en god, nyttig lunch!

Som extra tillbehör gjorde vi en kikärtsröra genom att mixa kikärtor, lite Oatly imat, citronpeppar, örtsalt och persilja.


Till fika: varsin stor kopp te och en delikat liten boll.
♡
/Sunniva och Maya