Recept: Två sorters pizza

Ikväll har jag ätit supergod pizza! Köpte Fontanas pizzabottnar, gjorde egen tomatsås och fyllde på med en massa god fyllning. 
 
Tomatsås:
 
1 hackad vitlök
1 hackad rödlök
Lite olja
ca 2-3 dl passerade tomater (krossade går också bra)
Kryddor, t.ex. örtsalt, svartpeppar, paprika, basilika, oregano
 
Fräs löken och vitlöken i lite olja tills den är mjuk. Tillsätt tomaterna och låt koka en stund. tillsätt kryddor och koka några minuter till. Bred ut den färdiga tomatsåsen på pizzabottnen! 
 
Pizzafyllning nr 1: Zucchini, rödlök och champinjoner
 
Skär zucchinin på längden i ca ½ cm tjocka skivor. Stek på båda sidor till den är mjuk och har fått lite färg. Krydda med örtsalt och peppar. Lägg på en bit hushållspapper för att överflödigt fett ska rinna av.
 
Dela champinjonerna och lägg dem i en stekpanna. Stek på ganska hög värme tills de börjar vattna av sig. Fortsätt steka tills vattnet har dunstat och champinjonerna är mjuka och härliga i konsistens. Krydda med lite örtsalt. 
 
Lägg på allt på pizzabottnen och följ instruktionerna för gräddning som står på pizzabottens paket. 
 
Pizzafyllning nr 2: Banan, ananas och färska tomater
 
Skiva bananen. Skiva tomten. Låt ananasen rinna av (jag använde ananas på burk)
 
Lägg på allt på pizzabottnen och följ instruktionerna för gräddning som står på pizzabottens paket. När pizzan kommer ut ur ugnen brukar jag strö över lite oregano och svartpeppar, för extra smak och en lyxig känsla.
 
Jag använder aldrig ost på pizza, då jag tycker det är godast att bara känna smaken av den kryddiga tomatsåsen och all den smakrika fyllningen. Men du som gärna vill ha ost kan såklart riva på lite veganost och avnjuta!
 
/Sunniva

Kommentera här: