Saffranscones
Idag är det alla hjärtans dag och vad passar bättre till frukost än dessa fantastiskt goda saffranscones?

Det här behöver du:
3 dl växtmjölk
100 g Carlshamns margarin
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk socker
1 paket saffran
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Rör ner socker och saffran. Är du ambitiös kan du först stöta saffran och socker tillsammans i en mortel. Annars blandar du helt enkelt bara ner det i mjölet.
Skär margarinet i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela med fingrarna.
Blanda ner mjölken och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
Dela degen i fyra delar och platta ut till runda kakor. Skär två skåror i varje kaka. Nagga dem med en gaffel.
Grädda på bakplåtspapper eller smord plåt i 10 minuter.
Ät dem varma!
/ Maya