Lyxig fredagsmiddag

Ugnsbakad tofu med hasselbackspotatis, stekt blomkål, champinjoner och grön sparris. Mmm...
 
 
 
Gör en marinad av en dl valfri olja, salt, peppar, vitlök och lite chiliolja. Lägg ner skivad tofu och låt den ligga där i två timmar.
 
Skala och skåra potatisen. Pensla med margarin eller veganskt smör. Salta. Sätt in i ugnen på c:a 200 graders värme i 40 minuter. Ta ut dem när det är 10 min kvar och pensla med mer margarin/smör och häll på ströbröd.
 
Lägg tofun på en plåt med smörgåspapper. Ugnsbaka i 200 grader i 20 minuter. Vänd och fortsätt i 20 minuter till. Ta ut och panera tofuskivorna i polenta. Stek dem så att de får yta och blir knapriga.
 
Stek blomkålen på låg värme. När den blivit mjuk  höjer du värmen och fortsätter tills blomkålen fått stekyta.
 
Koka sparris och stek champinjoner.
 
Smaklig måltid <3!
 
/Maya
 
 
 
 

Kommentera här: